Support    Contact   

Home
Viridis Recept | Viridis Locatie Track&Trace | Viridis Apotheek
Functionaliteit | Scanners

 

Viridis Recept

 

Het automatisch centraal archiveren en snel vinden van recepten

 

Viridis Recept is onafhankelijk van het Apotheek Informatie Systeem. Alle verschillende mogelijke recepten kunnen door Viridis worden herkend en gearchiveerd.

 

Het zoeken van de recepten kan door gebruik te maken van de koppeling vanuit het AIS of door het zoeken in Viridis zelf.

 

 

 

Centrale opslag

Tot voor kort konden de gescande recepten en de bijbehorende Viridis database alleen maar lokaal worden opgeslagen in de apotheek. Viridis wordt nu standaard geleverd inclusief Hosting. Dit betekent dat de data extern wordt opgeslagen (op Viridis server in een datacenter), met behoud van de snelheid en kwaliteit die u van Viridis bent gewend (in veel gevallen zelfs sneller)

 • Zeer veilig

 • Back-up wordt centraal geregeld

 • Uiterst stabiel en snel

 • Geen zware server meer nodig in de apotheek

De gescande recepten en bijbehorende indexgegevens worden direct opgeslagen (dus zonder na het scannen te uploaden) op een centrale server in een hostingcentrum over een beveiligde ezorg (of andere beveiligde) lijn.

 

De stabiliteit, goed doordachte workflow, prettige integratie met bestaande systemen en de ingebouwde Receptcontrole maken Viridis Recept tot een verstandige keuze als het gaat om archivering van recepten (en andere documenten) voor de apotheek.

 

Voordelen

Enkele voordelen van Viridis Recept zijn:

 • Niet meer sorteren.
 • Volledig automatische archivering door automatische barcode herkenning
 • Snel terugvinden van recepten via koppelingen met iedere AIS
 • Directe opslag op centrale server
 • Zeer stabiel
 • Digitale Receptcontrole mogelijk
 • Onafhankelijk van AIS
 • Eenvoudig in gebruik
 • Gebruik mogelijk zonder investering

 

Scannen en automatisch archiveren

Om de recepten te archiveren hoeft u de stapel recepten alleen maar op de scanner te leggen, de software doet de rest. De recepten worden achter elkaar automatisch dubbelzijdig gescand, de barcodes worden gelezen, waardoor de voor- en achterzijde van het recept worden opgeslagen op receptnummer, scandatum en tijd, bundelnummer en volgnummer. De gescande stapel recepten krijgt een bundelsticker en kan zo de archiefdoos in. Dit omdat de originele recepten nog wel 15 jaar bewaard moeten blijven.

 

Bundels

Bij het starten van het scanproces wordt door de software een bundelnummer gegenereerd. Dit is een opvolgend nummer die iedere dag bij 1 begint. Ieder gescand recept krijgt een opvolgend nummer binnen deze bundel. Aan het einde van het scannen van een bundel wordt de mogelijkheid getoond een bundelbriefje te printen. Dit briefje bevat datum, tijd, bundelnummer en het aantal recepten van de bundel. Dit bundelbriefje kan eenvoudig om de bundel met recepten worden gevouwen, alvorens de bundel in een archiefdoos verdwijnt. Wanneer het op enig moment nodig is een origineel recept op te zoeken, wordt er in de Viridis Recept reeds aangegeven op welke datum het recept is gescand, in welke bundel het zit en het hoeveelste recept binnen de bundel het betreft. Op deze manier kan het originele recept razendsnel worden teruggevonden.

 

Receptcontrole

Met de Receptcontrole kunnen de gescande Recepten digitaal worden gecontroleerd. De recepten worden één voor één op het beeldscherm getoond (voor- en achterzijde naast elkaar) met de mogelijkheid deze goed of af te keuren. In de Viridis database wordt geregistreerd of het recept is goedgekeurd, door wie en wanneer, of dat het recept is afgekeurd en welke actie er is ondernomen (toevoegen tekst).

 

Wanneer er vanaf een andere locatie dan de apotheek zelf (andere apotheek, thuis of een vakantieadres) ook via een beveiligde lijn toegang kan worden verkregen tot de recepten, kan de receptcontrole ook op afstand plaatsvinden. Dit kan apothekers of waarnemers lange ritten naar de apotheek besparen en zodoende veel tijdswinst opleveren.

 

Voordelen van de Viridis receptcontrole:

 • De apotheker hoeft niet per se 's avonds nog fysiek naar de apotheek om de recepten te contoleren.
 • Waarnemen vanaf een andere locatie wordt mogelijk.
 • De Receptcontrole wordt automatisch geregistreerd
 • De Receptcontrole is nu vernieuwd. Nu nog flexibeler en nog meer mogelijkheden!

Zoeken en vinden

Het zoeken van recepten kan via het AIS plaatsvinden. Door op de koppeling met Viridis te klikken wordt bij het recept in het AIS het bijbehorende gescande recept in Viridis getoond.

Het zoeken naar recepten kan ook vanuit Viridis zelf plaatsvinden. Het zoeken in Viridis is zeer eenvoudig en snel. Er kan op alle indexgegevens worden gezocht. Op bijvoorbeeld receptnummer, scandatum, bundelnummer of combinaties hiervan. Wanneer er 1 resultaat wordt gevonden, dan wordt dit recept direct (voor- en achterzijde naast elkaar) op het beeldscherm getoond. Wanneer er meerdere ‘hits’ zijn wordt een overzichtscherm getoond met de diverse indexgegevens onder elkaar in de vorm van een tabel.

 

Printen en e-mailen

De gevonden resultaten kunnen worden afgedrukt op een printer, of worden doorgestuurd via e-mail, direct vanuit Viridis. Dit kan belangrijk zijn indien een huisarts, andere apotheek of de verzekeringsmaatschappij een recept nodig.

 

 

 

 

 

Back-up

De centrale Viridis database met indexgegevens en de bijbehorende gescande bestanden worden automatisch geback-upt. Apotheken die de gegevens nog in de apotheek opslaan moeten zelf zorgen voor het back-uppen van de gegevens. Viridis wil de apotheken graag ondersteunen bij het maken van deze back-up.

 

Updates, ondersteuning en helpdesk

Bij de centrale opslag van de recepten zijn updates, ondersteuning, en toegang tot de helpdesk automatisch inbegrepen. Voor lokale systemen is het afsluiten van een onderhoudsovereenkomst de manier om van deze diensten gebruik te kunnen maken.